27 Aprilie

Școala părinților

ANUNȚ

Stimaţi părinţi, ne apropiem de finalizarea seminarelor ”Şcoala părinţilor”, suntem deja la penultimul eveniment pe care îl vom desfăşura joi, 04 mai 2023, în intervalul orar 17.00 - 19.00, vom desfășura al optulea seminar al programului din cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară în zonele marginalizate ale municipiului Galați, POCU/717/5/1/143449”, al cărui beneficiar este Asociația Centrul de Dezvoltare SMART, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 25, Galați și Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați.

Tema întâlnirii va fi: ”Rolul jocului și al simbolului în comunicarea cu copilul”, iar activitatea va fi coordonată de către doamna Corina Lupu, specialist în educație timpurie, consilier în Comunicare Relațională®.

Locul de desfășurare a acestei activități este Școala Gimnazială Nr. 25, Galați, iar activitatea se adresează părinților elevilor din teritoriul SDL.

Astfel de întâlniri vor fi realizate, și în continuare, iar beneficiarii acestor activități vor fi, la fiecare eveniment, câte zece părinti, de fiecare dată alții, dar, în funcție de interes, pot participa și mai mult de 10 părinți, cu acces multiplu la întâlniri.

„Școala părinților” își propune să facă părinții atenți la nevoile de dezvoltare ale copiilor și să-i susțină în ghidarea pașilor copiilor spre un viitor mai bun. Educația multilaterală este fundamentală pentru viitorul copiilor și dezvoltarea comunității noastre și de aceea este propusă o colaborare bidirecțională: încurajarea dragostei de cunoaștere a copiilor și educarea părinților.

Prin urmare, stimați părinți, vă invităm să participați prin înscrierea la ultimele două evenimente ce se vor desfășura, în anul școlar 2022-2023. Vă puteți exprima intenția de participare prin transmiterea opțiunii, către coordonatorul ZEP.

Tematica seminariilor cuprinde următoarele subiecte:
1. Comunică eficient cu copilul tău! Ce este Comunicarea Relațională®?
2. Tehnici de comunicare eficientă cu copilul. Vizualizarea. Simbolizarea.
3. Comunicarea Relațională® în educația empatică.
4. Instrumente de Comunicare Relațională®. Ascultarea activă.
5. Tipuri de relații. Relația părinte-copil.
6. Dimensiunile relației: a cere, a refuza, a primi și a oferi.
7. Rolul de mamă/tată și rolul de mămică/tătic în echilibrul dintre limite și libertate.
8. Cum pui limite în relația cu copilul fără să recurgi la violență?
9. Rolul jocului și al simbolului în comunicarea cu copilul.
10. Teoria inteligențelor multiple.
*În funcție de nevoile pe care le vom identifica în cadrul grupului țintă, tematica poate suferi modificări.

Vă invităm să participați la evenimentul de joi, 04.05.2023, începând cu ora 17.00, la Școala Gimnazială Nr. 25, Galați!

Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea prin contactarea doamnei Adămiță Iuliana, telefon 0744 314 301.

 

Fii parte din proiect!